Siirry sisältöön
Kuninkaansaaren tai Vallisaaren opastettu kierros
Alkaen 480,00 € / 2 h
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Kauppias

Vallisaaren verkkokauppa, Sea Sales Finland Oyvallisaari@vallisaari.fiYhteydenotot myyntiin ensisijaisesti sähköpostilla, 040-7551130Y-tunnus:2904219-1Kauppiaan ehdot

Vallisaaren tai Kuninkaansaaren opastettu kierros, kesto 1,5-2h.

Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat luonnonmukaisessa tilassa vuosikausia versoneet villit saaret 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, Suomenlinnan naapurissa. Niiden kesyttämätön luonto tarjoaa vierailijoilleen rosoisen kauniin ja elähdyttävän luontoelämyksen - aivan pääkaupunkimme edustalla. Ennätyksellinen lajimäärä kertoo ihmisen ja luonnon rinnakkaiselosta. Viime vuosikymmenet Valli- ja Kuninkaansaari ovat kehittyneet villin luonnontilaisina. Saarilla pääset tutustumaan myös satojen vuosien sotahistoriaan aina Venäjän vallan ajoilta lähtien.

Aleksanterinkierros

Noin 3 km kierroksella tutustumme Vallisaaren upeisiin nähtävyyksiin, kuten lehmuskujaan, perhosniittyyn, salaperäisiin lampiin, valliniittyyn ja näemme suojellun tervaleppäsuon. Puhumattakaan useista sotahistoriallisista kohteista. Vallisaaren puolella sijaitsee ehkäpä keskeisin ja vaikuttavin nähtävyys, Aleksanterin patteri, jonka näköalatasanne tarjoaa 360 asteen panoramaelämyksen kauas merelle, naapurisaariin sekä kohti kaunista pääkaupunkiamme.


Kuninkaansaari
Tervetuloa retkelle kiehtovien kertomuksien kolmen kansan saarelle. Kuninkaansaari oli ruotsalaisten soturikuninkaiden tukikohtana 1500-1700-luvuilla. Venäläisten massiivisten linnoitukset maanalaisine tiloineen rakennettiin 1800-luvulla. 1900-luvun alussa Kuninkaansaari oli sotilaallisesti Viaporin merkittävin linnoitus. Verinen Viaporin kapina käytiin saarella kesällä 1906. Suomalainen historia alkoi vuonna 1918.
Saaren peruskierroksen kesto on kaksi tuntia


Kysy myös kierrosta, jossa perehdytään tarkemmin saariin ja niiden maanalaisiin bunkkereihin ja ammusluoliin, tai suljettuun eteläkärkeen, kesto n. kolme tuntia.

Yhtä opasta kohden ryhmässä voi olla enintään 30 henkilöä.

1-30 hlö 480,00

31-60 hlö 930,00

61-90 hlö 1364,00

Opastus on saatavilla myös englanniksi ennakkotilauksesta, laitathan toiveestasi viestiä lisätietoja-kenttään.

Järjestäjänä Aarresaaret